,

Regulile lui Bill Gates pentru liceeni

Bill Gates a tinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au învățat și nu le vor învăța la școala. El a scos în evidență faptul că sentimentul de automulțumire și învățăturile “corecte” din punctul de vedere al politicilor educaționale au creat o generație de copii care nu au deloc noțiunea de realitate și despre felul în care realitatea aceasta i-a destinat eșecului în lumea reală.

Regula nr. 1: Viața nu e dreaptă – obișnuiește-te cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puțin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se așteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.
Regula nr. 3: Nu vei câștiga 60.000$ pe an de îndată ce părăsesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon în mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un șef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau șansă.
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinților tăi, așa că nu te mai smiorcai în legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinții tăi nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns așa din cauză că trebuie să-ți plătească cheltuielile, să-ți spele hainele și să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Așa că înainte de a te porni sa salvezi jungla de paraziții generației părintilor tăi, încearcă să-ți despăduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că școala ta a scăpat de învingatori și învinși, însă viața NU. În unele școli au abolit corigențele și elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viața reală.
Regula nr. 9: Viața nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere și pe foarte puțini angajatori îi interesează să te ajute sa “te găsești”. Faci asta în timpul liber.
Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viața reală. În viața reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele și să meargă la serviciu.
Regula nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Există șansa ca în viitor să lucrați pentru vreunul dintre ei.

Sursa http://filedelumina.ro/2014/04/18/regulile-lui-bill-gates-pentru-elevi

Dacă ai rezonat cu conţinutul articolului îl poţi distribui prietenilor şi te poţi abona la newsletter aici pentru a primi alte noutăţi din domeniu.

Foto credit www.pexels.com

Distribuie
Coşul tău de cumpărături
Shop cart Coşul tău de cumpărături este gol