Psihoterapeutul Mirela Horumbă explică efectele coloratului asupra psihicului uman

Material realizate de lizetaoprea.ro

Mirela Horumbă, psiholog, a publicat recent prima carte de colorat pentru părinți și copii, inspirată din modelele tradiționale pictate pe farfuriile de lut românești. Psihoterapeutul a explicat cum i-a venit inedita idee, dar și care sunt efectele coloratului asupra psihicului uman.

După ce am contactat-o în urmă cu aproximativ un an pentru un interviu privind beneficiile coloratului în rândul adulţilor, psihoterapeutul Mirela Horumbă şi-a stabilit ca proiect de viitor lansarea unei cărţi de colorat pentru adulţi şi copii. Desenele sunt inspirate din modelele de pe farfuriile tradiţionale româneşti, interpretate din punct de vedere psihologic.

M-aţi contactat şi mi-aţi propus să scriu despre beneficiile coloratului în urmă cu aproximativ un an. Am trimis răspunsurile şi m-am întrebat de ce nu aş putea să fac eu o carte de colorat. A fost o sămânţă pe care am plantat-o, după care m-am trezit că ajung în piaţă în zona cu farfurii tradiţionale româneşti. Am cerut voie să fotografiez farfuriile şi m-am gândit cum aş putea eu să fructific frumuseţea acestor bijuterii – sursele noastre de identitate – şi mi-am amintit de proiectul cărţii de colorat.

Citeşte mai mult pe lizetaoprea.ro

Foto credit www.freepik.com


Dacă ai rezonat cu conţinutul articolului îl poţi distribui prietenilor şi te poţi abona la Newsletter aici pentru a primi alte noutăţi ale Mirelei.

Distribuie
Coşul tău de cumpărături
Shop cart Coşul tău de cumpărături este gol